COLD BREW ierīci aukstās kafijas pagatavošanai testē ROCKET BEAN ROASTERY

COLD BREW ierīci aukstās kafijas pagatavošanai testē ROCKET BEAN ROASTERY

Kafija neapšaubāmi ir dzēriens, kas lutina ar bagātīgām garšas īpašībām, kā arī piešķir mundrumu un spēka sajūtu. Tieši tāpēc to pazīst un ikdienā lieto teju ikkatrs. Tiesa, pēdējo gadu laikā aizvien populārāk kļūst ne vien baudīt tradicionālo rīta kafiju, bet arī meklēt jaunas garšu sajūtas dažādu kafijas dzērienu veidolā.

  ANCIS.png

     

Tagad kafijas baudītājiem Latvijas tirgū ir pieejama jauna un inovatīva kafijas dzērienu pagatavošanas ierīce ASOBU COLD BREW.

Viss jaunais ir interesants un saistošs, taču nereti arī vieš piesardzību un “pirmās tikšanās mulsumu”. Lai no tās veiksmīgi izvairītos un uzreiz noskaidrotu, kā pagatavot patiešām lielisku un baudāmu kafijas dzērienu, aicinājām jauno kafijas pagatavošanas ierīci pārbaudīt īstus profesionāļus no kafijas grauzdētavas un kafejnīcu tīkla ROCKET BEAN ROASTERY.

 

AR PIEREDZI PIE INOVĀCIJĀM

Kā stāsta uzņēmuma vadītājs Ancis Romanovskis – viņa komanda kafijas tirgū aktīvi darbojas jau kopš 2006. gada un šobrīd ne vien piedāvā baudīt augstākās kvalitātes kafiju divās kafejnīcās, kas vienlaikus ir arī veikali, Miera ielā un Dzirnavu ielā, bet arī nodarbojas ar kafijas grauzdēšanu. Turklāt viņu piedāvājumā ir tikai dabīgas izcelsmes “specialty” kafija, kas nolūkota, pašiem dodoties uz kafijas audzētavām Āfrikā, Centrālamerikā, Dienvidamerikā un Āzijā.

Anča un viņa komandas mērķis ir ne vien piedāvāt augstākās kvalitātes kafiju, kas pilnībā paver visas šī dzēriena garšas īpašības, bet arī izglītot sabiedrību un veicināt kafijas dzēriena popularitāti, pierādot, ka, liekot lietā gadiem izkoptās iemaņas, prasmes un zināšanas, arī Rīgā var tapt pasaules līmeņa kafija, ko patiešām novērtē kafijas nozares eksperti daudzās zemeslodes malās.

Nav šaubu, Ancis un viņa komanda ir labākie eksperti jaunās kafijas dzērienu pagatavošanas ierīces testam!

GATAVI TESTAM

Lai taptu kafijas dzēriens, vispirms “jāiepazīstas” ar pašu ierīci. Jau pirmo minūšu laikā ROCKET BEAN ROASTERY eksperti secina – nekā sarežģīta te nav. Ierīce sastāv no filtra, kafijas dzēriena pagatavošanas karafes un servēšanas karafes. Pavisam vienkārši – lai iegūtu dzērienu, nepieciešams vien iepildīt filtrā kafiju, apliet ar aukstu ūdeni un atstāt nogatavoties uz vismaz 12 stundām.

Pats galvenais – jābūt labai kafijai, un te kā vispiemērotākā noderēs ar rūpību un zināšanām sagādāta “specialty” kafija.

Testa ietvaros ROCKET BEAN ROASTERY komanda izlēma pagatavot trīs dažādus dzērienus, izmantojot kafijas malumus no Kenijas, Nikaragvas un Brazīlijas.

REZULTĀTI NELIEK VILTIES

Eksperimenta laikā katra dzēriena gatavošanas process aizņēma 24 stundas. Lai gan ierīces lietošanas pamācībā rakstīts, ka pietiek ar 12 stundu kafijas dzēriena gatavošanas ilgumu, “Rocket Bean Roastery” meistari atzīst, ka derētu tomēr šo procesu pagarināt no 14 līdz 24 stundu ilgam laika posmam. Iemesls ir pavisam vienkāršs – jo ilgāk notiek kafijas filtrācijas process, jo dzērienam bagātīgāka un niansētāka garšu buķete, izzūd rūgtenums, dzēriens kļūst saldāks un, saglabājot kafijas uzmundrinošās īpašības, iegūst patiesi baudāma dzēriena īpašības.

Pirms nogaršot tapušos kafijas dzērienus, Ancis dalās ar secinājumiem:

  • Pirmkārt, ierīce ir ērta lietošanā un, izlasot lietošanas pamācību, kafijas dzērienu varēs pagatavot ikkatrs;
  • Ierīces apkope ir viegla – pēc kārtējā dzēriena pagatavošanas atliek vien iztīrīt filtru un karafes, turklāt filtra tīrīšana ir pavisam parocīga – biezumus var izmest uzreiz miskastē – izlietne nav nepieciešama;
  • Īpaši uzteicama ir ierīces tehnoloģija, jo eksperiments apliecināja, ka ar salīdzinoši vienkāršām darbībām un mazliet pacietību ir iespējams pagatavot patiešām lielisku kafijas dzērienu.

 

GATAVOŠANAS NOSLĒPUMI

Ancis skaidro, ka tests apliecināja – labāka rezultāta sasniegšanai, nepieciešams atrast pareizo kafijas malumu. Secinājums – īsti labs dzēriens sanāk izmantojot rupjāku kafijas malumu, tādu, kas pārspēj tradicionālo espresso malumu.

Testa rezultātā filtrā tika iepildīti 70 – 90 grami kafijas un 700 mililitru ūdens, pēc diennakts iegūstot 560 mililitrus dzēriena.

Lai galarezultāts būtu patiesi baudāms, kafijas nozares eksperti iesaka pievērst uzmanību ne vien kafijas izvēlei, bet arī ūdens kvalitātei. Turklāt kafiju ar ūdeni vēlams apliet lēni, nesteidzīgi un darīt to vairākās reizēs.

STARPA.jpg

Gana teorijas, ķeramies klāt degustēšanai! Un te nu sākas īstie brīnumi.

Pirmo garšojam Kenijas kafiju. Dzēriens pārsteidz ar bagātīgām, augļainām garšas notīm. Pārsteigums! Sajūtas ir pavisam savādākas nekā dzerot masu produkcijas kafiju. “Protams,” pasmaida ROCKET BEAN ROASTERY saimnieks – “tā garšo īsta kafija”.

Nikaragvas kafija dāvā atkal citas sajūtas – dzirkstoša, svaiga, spirgta un nedaudz atgādina šokolādes garšas. Brazīlija – klasiska un viegli augļaina.

 

Pēc dzērienu nogaršošanas secinām – izmantojot “specialty” kafijas – garšu eksperimentu klāsts ir patiešām bagātīgs, savukārt, ja izmantosim zemākas kvalitātes kafiju, dzēriens noteikti būs rūgtāks un “smagnējāks”.

KO TĀLĀK?

Kad tapušie dzērieni nogaršoti, saprotam, ko tālāk! Ierīce ir jālieto un tad ikdienā ienāks garda kafija ne vien kafejnīcās, bet arī mājās un ceļojumos, jo to var ērti pārvadāt un kafijas dzērienu pagatavot teju jebkādos apstākļos.

Būsim godīgi! Vai ierīcei ir nepilnības? Secinām, ka vienu pamanījām – lietošanas karafe ir daiļa, bet gana masīva, lai ikdienā pārvietojoties kafijas dzērienu tomēr iepildītu kādā krūzē. Bet tas arī viss.

Ja ir laba kafija, tad viss izdosies! 

Baudīsim!

APAKSA_1.jpg
APAKSA_2.jpg

 

 

 

Ieraksts publicēts: 25.07.2018, 16:03
Doties atpakaļ
Iesakām izlasīt!
Dāvanu kartes
Dāvanu kartes

Dāvanu karte nav bezpersoniska lieta, tā ir vēl rūpīgāk pārdomāta dāvana kā jebkura cita, jo tieši dāvanu karte ir lieliska iespēja sagādāt mīļajiem visvairāk prieka, jo tā sniedz iespēju iegādāties sev visnepieciešamāko un viskārotāko lietu!Dāvanu k...

Ieraksts publicēts: 24.11.23
COLE AND MASON sāls un piparu dzirnaviņu ceļvedis
COLE AND MASON sāls un piparu dzirnaviņu ceļvedis

COLE AND MASON aizsācies kā ģimenes bizness tālajā 1919.gadā Londonā, COLE AND MASON stāsts veiksmīgi turpinās arī mūsdienās. Pateicoties dizaina elegancei, tehnoloģiju inovācijām un augstās kvalitātes materiāliem, COLE AND MASON jo...

Ieraksts publicēts: 08.06.23

{{ product.product_name }}

{{ key }} {{ variable }}
{{ value }}

Pieejamība

{{ store.address }}

Papildus trauku mazgāšana - {{ product.wash_price | priceFilter }} EUR

{{ price }} EUR ({{ product.discount_amount }} {{ product.discount_type == 'percent' ? '%' : 'EUR' }} atlaide)

{{ priceDiscount }} EUR

Nomas cena