3 pavasarīgas receptes, kuras izmēģināt brīvdienās

3 pavasarīgas receptes, kuras izmēģināt brīvdienās

Iestājoties pavasarim, laiks kļūst siltāks, vakari garāki un pieaug vēlme savā uzturā iekļaut vieglākus ēdienus. Palielinās pieprasījums pēc zaļumiem un sezonālām sastāvdaļām! Piedāvājam 3 pavasarīgas receptes, kuras vari pagatavot mājas apstākļos. Iekļauj pavasara garšas arī savā virtuvē!

 

salad.v2.FINAL.jpg

KVINOJA, GRILĒTA KABAČA, MANDEĻU UN GRANĀTĀBOLU SALĀTI

Sastāvdaļas:

  • Kvinoja – 200g
  • Kabacis – 1
  • Granātābola sēklas – 100g
  • Mandeles – 60g
  • Sarkanais sīpols – 1
  • Citrons – 1
  • Cukurs – 1/2 tējkarote
  • Svaiga piparmētra – 1 sauja
  • Olīveļļa

Pagatavošana:

  • Pagatavo kvinoju vadoties pēc iepakojuma instrukcijas. Sietiņā noskalo kvinoju un ieber katliņā ar ūdeni un sāli. Vāra uz vidējas uguns. Līdzko šķidrums sāk burbuļot, samazina liesmu. Turpina vārīt 10-15 minūtes, līdz kvinojas graudiņu uzkožot, tas ir nedaudz kraukšķīgs.
  • Sagrieztas kabaču šķēles liek grillēt uz grilpannas. Pannā viegli apgrauzdē mandeles.
  • Bļodiņā ievieto kvinoju, pievieno kabaci, grauzdētās mandeles, sasmalcinātu sarkano sīpolu, citrona sulu, granātābola sēklas, rupji sakapātu piparmētru, cukuru un pārlej ar olīveļļu.

tart.v5.jpg

SPARĢEĻU TARTE

Sastāvdaļas:

Mīklai

  • Milti – 200g
  • Sviests – 100g
  • Ledusauksts ūdens – 5 ēdamkarotes
  • Sāls

Pildījumam

  • Sparģeļi – 1 buntīte
  • Ķiršu tomāti – 15
  • Mocarella siers – 1
  • Olas – 1
  • Parmezāna siers (rīvēts)
  • Timiāns un baziliks
  • Olīveļļa
  • Sāls un pipari

Pagatavošana:

  • Bļodiņā sagriež sviestu 1 cm kubiciņos, pievieno sāli, miltus un mīca līdz sāk veidoties drupačas. Pamazām pievieno aukstu ūdeni un mīca līdz mīkla kļūst gluda un nelīp pie pirkstiem. Ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī uz vienu stundu.
  • Uzsilda krāsni līdz 180° C. Ieeļļo formiņas un noklāj iekšpuses ar izveidoto mīklu, sadursta apakšu, bet neizdurot caurumus. Ievieto krāsnī un cep 10 minūtes.
  • Tikmēr notīra un sagriež sparģeļus un blanšē dažas minūtes. Notecina un atstāj bļodiņā atdzist. Pievieno sarīvētu parmezāna sieru, pusi no kubiciņos sagriezta mocarella siera, timiānu un baziliku pēc garšas un uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus. Pievieno klāt sakultu olu ar šķipsniņu sāls un pipariem. Samaisa un pilda ar kaudzi formiņās, jo cepoties tās saplok. Pa virsu pārliek plānu šķēli mocarella siera un nedaudz olīveļļas.
  • Ievieto krāsni un cep 15 minūtes vai līdz sparģeļi paliek zeltaini.

jelly.v3.FINAL.jpg

AVEŅU UN PROSECCO ŽELEJA AR MASKARPONE KRĒMU

Sastāvdaļas:

  • Prosecco vīns – 750ml
  • Svaigas vai saldētas zemenes – 300g
  • Pūdercukurs – 100g
  • Želatīna lapiņas – 4 gb
  • Citrons – 1 gb
  • Maskarpone siers – 1 iepakojums
  • Šķidrs medus – 2 tējkarotes
  • Vaniļa – 1 tējkarote
  • Piens – 2/3 krūze
  • Aveņu pūderis (pēc izvēles) – 1 ēdamkarote

Pagatavošana:

  • Lielā nepiedegošā pārklājuma pannā ielej prosecco vīnu, pievieno avenes, cukuru un šķēlēs sagrieztu citronu. Svarīgi sildīt sastāvdaļas zemā temperatūrā, lai vīns nezaudētu garšu un sastāvdaļas vienmērīgi saplūstu kopā.
  • Pa to laiku izmērcē želatīna lapiņas aukstā ūdenī līdz tās kļūst mīkstas. Pievieno izmērcētās lapiņas sagatavotajā masā un maisa līdz želatīns pilnībā izšķīst.
  • Želeja masu caur sietiņu ielej servējamās glāzēs un notur aukstumā ( ledusskapī) 3 - 4 stundas līdz želeja sastingst.
  • Bļodiņā gatavo krēmu: sajauc maskarpone sieru, medu, vaniļu un pienu. Kad glāzēs želeja sacietējusi, sagatavoto maskarpones krēmu iepilda dekorējamā maisiņā un uzspiež uz želejas.
  • Dekorē ar svaigām avenēm vai pārkaisa aveņu pūderi.

Ieraksts publicēts: 16.04.2021, 17:45
Doties atpakaļ
Iesakām izlasīt!
Dāvanu kartes
Dāvanu kartes

Dāvanu karte nav bezpersoniska lieta, tā ir vēl rūpīgāk pārdomāta dāvana kā jebkura cita, jo tieši dāvanu karte ir lieliska iespēja sagādāt mīļajiem visvairāk prieka, jo tā sniedz iespēju iegādāties sev visnepieciešamāko un viskārotāko lietu!Dāvanu k...

Ieraksts publicēts: 24.11.23
COLE AND MASON sāls un piparu dzirnaviņu ceļvedis
COLE AND MASON sāls un piparu dzirnaviņu ceļvedis

COLE AND MASON aizsācies kā ģimenes bizness tālajā 1919.gadā Londonā, COLE AND MASON stāsts veiksmīgi turpinās arī mūsdienās. Pateicoties dizaina elegancei, tehnoloģiju inovācijām un augstās kvalitātes materiāliem, COLE AND MASON jo...

Ieraksts publicēts: 08.06.23

{{ product.product_name }}

{{ key }} {{ variable }}
{{ value }}

Pieejamība

{{ store.address }}

Papildus trauku mazgāšana - {{ product.wash_price | priceFilter }} EUR

{{ price }} EUR ({{ product.discount_amount }} {{ product.discount_type == 'percent' ? '%' : 'EUR' }} atlaide)

{{ priceDiscount }} EUR

Nomas cena