3 pavasarīgas receptes, kuras izmēģināt brīvdienās

3 pavasarīgas receptes, kuras izmēģināt brīvdienās

 

Pavasarim iestājoties dienas un ēdien ko gatavojam paliek gaišāki/krāsaināki. Sākam izmantot vairāk svaigas un sezonālas sastāvdaļās gatavojot ēdienus. Piedāvājam 3 pavasarīgas receptes saulainām pavasara brīvdienām.

 

salad.v1(727x761)jpg.jpg

KVINOJA, GRILĒTA KABAČA, MANDEĻU UN GRANĀTĀBOLU SALĀTI

Sastāvdaļas:

  • Kvinoja – 200g
  • Kabacis – 1
  • Granātābola sēklas – 100g
  • Mandeles – 60g
  • Sarkanais sīpols – 1
  • Citrons – 1
  • Cukurs – 1/2 tējkarote
  • Svaiga piparmētra – 1 sauja
  • Olīveļļa

Pagatavošana:

  • Pagatavo kvinoju vadoties pēc iepakojuma instrukcijas. . Sietiņā noskalo kvinoju un ieber katliņā ar ūdeni un sāli. Vāra uz vidējas uguns. Līdzko šķidrums sāk burbuļot, samazina liesmu. Turpina vārīt 10-15 minūtes, līdz kvinojas graudiņu uzkožot, tas ir nedaudz kraukšķīgs.
  • Sagrieztas kabaču šķēles liek grillēt uz grilpannas. Pannā viegli apgrauzdē mandeles.
  • Bļodiņā ievieto kvinoju, pievieno kabaci, grauzdētās mandeles, sasmalcinātu sarkano sīpolu, citrona sulu, granātābola sēklas, rupji sakapātu piparmētru, cukuru un pārlej ar olīveļļu.

tart.v1(991x1191)jpg.jpg

SPARĢEĻU TARTE

Sastāvdaļas:

Mīklai

  • Milti – 200g
  • Sviests – 100g
  • Ledusauksts ūdens – 5 ēdamkarotes
  • Sāls

Pildījumam

  • Sparģeļi – 1 buntīte
  • Ķiršu tomāti – 15
  • Mocarella siers – 1
  • Olas – 1
  • Parmezāna siers (rīvēts)
  • Timiāns un baziliks
  • Olīveļļa
  • Sāls un pipari

Pagatavošana:

  • Bļodiņā sagriež sviestu 1 cm kubiciņos, pievieno sāli, miltus un mīca līdz sāk veidoties drupačas. Pamazām pievieno aukstu ūdeni un mīca līdz mīkla kļūst gluda un nelīp pie pirkstiem. Ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī uz vienu stundu.
  • Uzsilda krāsni līdz 180° C. Ieeļļo formiņas un noklāj iekšpuses ar izveidoto mīklu, sadursta apakšu, bet neizdurot caurumus. Ievieto krāsnī un cep 10 minūtes.
  • Tikmēr notīra un sagriež sparģeļus un blanšē dažas minūtes. Notecina un atstāj bļodiņā atdzist. Pievieno sarīvētu parmezāna sieru, pusi no kubiciņos sagriezta mocarella siera, timiānu un baziliku pēc garšas un uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus. Pievieno klāt sakultu olu ar šķipsniņu sāls un pipariem. Samaisa un pilda ar kaudzi formiņās, jo cepoties tās saplok. Pa virsu pārliek plānu šķēli mocarella siera un nedaudz olīveļļas.
  • Ievieto krāsni un cep 15 minūtes vai līdz sparģeļi paliek zeltaini.

jelly.v1(685x797).jpg

AVEŅU UN PROSECCO ŽELEJA AR MASKARPONE KRĒMU

Sastāvdaļas:

  • Prosecco vīns – 750ml
  • Svaigas vai saldētas zemenes – 300g
  • Pūdercukurs – 100g
  • Želatīna lapiņas – 4 gb
  • Citrons – 1 gb
  • Maskarpone siers – 1 iepakojums
  • Šķidrs medus – 2 tējkarotes
  • Vaniļa – 1 tējkarote
  • Piens – 2/3 krūze
  • Aveņu pūderis (pēc izvēles) – 1 ēdamkarote

Pagatavošana:

  • Lielā nepiedegošā pārklājuma pannā ielej prosecco vīnu, pievieno avenes, cukuru un šķēlēs sagrieztu citronu. Svarīgi sildīt sastāvdaļas zemā temperatūrā, lai vīns nezaudētu garšu un sastāvdaļas vienmērīgi saplūstu kopā.
  • Pa to laiku izmērcē želatīna lapiņas aukstā ūdenī līdz tās kļūst mīkstas. Pievieno izmērcētās lapiņas sagatavotajā masā un maisa līdz želatīns pilnībā izšķīst.
  • Želeja masu caur sietiņu ielej servējamās glāzēs un notur aukstumā ( ledusskapī) 3 - 4 stundas līdz želeja sastingst.
  • Bļodiņā gatavo krēmu: sajauc maskarpone sieru, medu, vaniļu un pienu. Kad glāzēs želeja sacietējusi, sagatavoto maskarpones krēmu iepilda dekorējamā maisiņā un uzspiež uz želejas.
  • Dekorē ar svaigām avenēm vai pārkaisa aveņu pūderi.

Запись опубликована: 16.04.2021, 17:45
Вернуться
Читайте также
7 receptes Lieldienu svētku galdam
7 receptes Lieldienu svētku galdam

Lieldienas jau tepat aiz stūra, tas nozīmē, ka laiks domāt, kādus ēdienus pasniegt svētkos. Gatavo klasiskos Lieldienu ēdienus vai nododies jauniem kulinārajiem piedzīvojumiem! Piedāvājam dažādas receptes svētku galdam, ar kurām vari iepriecināt māji...

Запись опубликована: 29.03.21
Dāvanu kartes
Dāvanu kartes

Подарочная карта - это не безличная вещь, это еще более тщательно продуманный подарок, чем любой другой, потому что именно подарочная карта дает прекрасную возможность дарить близким больше всего радости, потому что она дает возможность купить себе с...

Запись опубликована: 24.11.23

{{ product.product_name }}

{{ key }} {{ variable }}
{{ value }}

Доступность

{{ store.address }}

Дополнительная мойка посуды - {{ product.wash_price | priceFilter }} EUR

{{ price }} EUR ({{ product.discount_amount }} {{ product.discount_type == 'percent' ? '%' : 'EUR' }} скидка)

{{ priceDiscount }} EUR

Nomas cena