"Rūpes par sevi ir ļoti svarīgas!" Saruna ar divu bērnu mammu Anniju Eglīti - Vaļuškinu

"Rūpes par sevi ir ļoti svarīgas!" Saruna ar divu bērnu mammu Anniju Eglīti - Vaļuškinu

Esam uzaicinājuši uz sarunu divu bērnu mammu – Anniju Eglīti Vaļuškinu. Viņa ir uzaugusi Rīgā, galvaspilsētu arī šobrīd sauc par savām mājām. Annija ir ieguvusi bakalaura grādu Skotijā ar specialitāti – horeogrāfs laikmetīgajās dejās. Pabeidzot studijas atgriezusies Latvijā, kur iepazinās ar savu vīru. Pēc kāda laika pieteicās arī pirmais bērniņš – Marta, vēlāk Jurģis. Lai gan šobrīd Annija nestrādā par horeogrāfi, jo audzina divus mazos ķiparus, viņa brīvajā laikā dejo tautas dejas, kolektīvā JDK Imanta. Papildus dejām viņas hobiji ir rakstīšana, ceļošana un ēst gatavošana. Ar Anniju aprunāsimies par jaunās mammas dzīvi. 

 

Šobrīd tevi par mammu var saukt jau gandrīz 3 gadus. Kā ir mainījusies tava ikdiena, kopš kļuvi par mammu?

Par 180 grādiem (smejas)! Ir nedaudz jāpiebremzē sevi. Tu visu laiku esi pieradis skriet. Ja kaut kur nepaspēj, tu ļoti pārdzīvo. Tādas ir manas iekšējās sajūtas. Kopš man ir bērni, šīs lietas uztveru vieglāk. Iestājas miers, lai gan arī mums nepatīk sēdēt mājās, labprāt izbraucam ārpus mājām. Protams, ka bērns ievieš izmaiņas ikdienā. Tu pielāgojies viņam, dzīvo pēc bērna dienas režīma, vismaz ar Jurģīti tā ir noteikti.

Kopš tu kļuvi par mammu, esi aktīvi manāma arī sociālajos tīklos, kur dalies ar saturu, kas ir aktuāls jaunajām mammām. Nav noslēpums, ka tautā ir iegājies termins „Instagram mamma”, tāpēc vēlējos noskaidrot, kā tu nokļuvi līdz sava profila izveidei šajā platformā?

Man vienmēr ir patikusi šī platforma, tomēr agrāk, dzīvojot Skotijā, to neizmantoju aktīvi. Pieteicās mazie, tad vairāk sāku domāt par to, kādu saturu es publicēju. Nezinu gan vai man patīk termins „Instagram mamma” un kam gan tas patīk! (smejas). Protams, ka ir ļoti daudz cilvēku, kas uztver negatīvi, ka tiek liktas bildes, piemēram, ar bērnu sejiņām, bet tas ir cits stāsts. Es šo platformu izmantoju, kad mazais guļ vai man ir kāds atpūtas brīdis. Tā ir sava veida saziņa ar ārpasauli, jo, ja tu esi viens pats, sāk palikt nedaudz vientuļi.

ekrānšāviņš.png

Ekrānšāviņš no Annijas Instagram konta @annijaeglite.

 

Pamanīju, ka sociālajos tīklos mēdz dalīties arī pārdomās par piedzīvotiem grūtākiem mirkļiem. Kas, tavuprāt, ir lielākās grūtības, ar kurām saskaras jaunās mammas – arī tu?

Man ir divas atšķirīgas pieredzes – piedzimstot Martai un Jurģim. Marta bija ļoti mierīgs bērniņš, viņai nevajadzēja daudz uzmanības, turpretī Jurģis pašā sākumā bija ļoti nemierīgs. Dzīvojot mājās, īpaši vasarā, ar 2 bērniem, bija grūti. Mēs sākumā centāmies salīdzināt Jurģi ar Martu, tomēr vienā brīdī mēs to pārstājām darīt. Mēs devām to, ko tajā brīdī vajadzēja vēl vairāk – uzmanību, mīlestību, rūpes, devāmies pie fizioterapeitiem. Par abiem, protams, rūpējāmies vienādi, tomēr Jurģītim bija lietas, kuras bija vairāk nepieciešamas nekā Martai. Ienākot otram bērniņam ģimenē, nevar zināt kā reaģēs pirmais bērniņš. Atbraucot mājās no slimnīcas ar Jurģi, Marta reaģēja mierīgi, tomēr pateica, ka mani vairs nemīl. Protams, ka viņa to nedomāja nopietni. Tā bija greizsirdība. Tagad, kad brālītis ir lielāks, draudzība ir kļuvusi ciešāka. Protams, ir daudz citas grūtības, piemēram, ar krūts zīdīšanu.

Cik zinu, tev arī bija problēma, ka beidzās piens, barojot Jurģi. Kā tu tiki galā emocionāli?

Protams, ka sākums bija grūts. Viss sāpēja. Vārds krūts zīdīšana liekas harmonisks un viegls un ticu, ka ir mammas, kam tas sanāk harmoniski, bet man ar Jurģīti tā nebija. Pašā sākumā – jā, bet vidū viņš vienkārši atteicās. Par cik viņš bija nemierīgāks, mani tas darīja tramīgāku. Emocionāli tas bija grūtāk, jutu, ka nedaudz „brūku kopā”. Vienā brīdī stresa dēļ man pieniņš beidzās. Pēc tam es sāku lietot maisījumu. Viss ir kārtībā, Jurģis aug un attīstās, bet, protams, ka es būtu vēlējusies viņu zīdīt tāpat kā es zīdīju Martu. Kā minēju iepriekš, tās bija divas atšķirīgas pieredzes ar mazajiem bērniņiem.

Kā bērnu ienākšana ģimenē ir mainījusi jūsu ēšanas paradumus?

Jāsaka, ka mums nekas nav mainījies. Mums galvenais ir kopīgas ēdienreizes. Protams, ka Jurģītim ir grūtāk, jo kamēr viņš nesēž, viņš nepiedalās mūsu kopīgajās maltītēs, es viņu pabaroju pirms tam. Es viņu iesēdināju speciālā krēsliņā un tad mēs sēdāmies pie galda un ēdām. Mēs speciāli nopirkām lielu galdu, lai varam pie tā ēst kopā. Ēdam to pašu ko vienmēr – cepam, šmorējam, vārām. Mēs esam iecienījuši vistu spārniņus, kas šķiet nācis no manas māsas, jo viņa ir šī ēdiena mīļotāja. Mums garšo „načos”, bet to ēdam ļoti, ļoti reti. Vēl mums garšo karstmaizītes un cepti dārzeņi ar mērcīti.

79473948_10215136473271286_2177394904055939072_n.jpg

Turpinot runāt par ēšanu, Jurģim šis ir nozīmīgs posms dzīvē, jo, kā es noprotu, esat uzsākuši „piebarošanu”. Zinu, ka esat pamēģinājuši mūsu veikalos pieejamo Papu Papi pudelīti – kādas atsauksmes?

Jurģim šobrīd ir grūti sagremot cietu ēdienu, tāpēc mēs pārsvarā ēdam tikai biezeņus un putras. Kopš mums ir Papu Papi elastīgā pudelīte, mēs to izmantojam ikdienā. Lai kur mēs dotos, pudelīte pārsvarā ir somā. Ar šo pudelīti var viegli barot mazo. Jurģis labprāt no tās arī ēd. Viņš ir iecienījis putras, sākot no auzu tumēm līdz biezenīšiem. Pudelīte ir viegli kopjama, vakaros to arī sterilizēju, kad mazais aiziet gulēt, lai nākamajā dienā pudelīte būtu tīra. Problēmu tiešām nav. Man arī patīk ērtas un praktiskas lietas, kuras var izmantot, nevis nolikt plaukta tālākajā stūrī. Pudelīte noteikti ir tā, kuru var izmantot. Pārstājot to lietot, atdošu to kādai draudzenei, jo man ir pazīstamas daudz mammas.

Jums ir kāda iemīļota biezenīšu recepte?

Jā, Jurģim ļoti garšo ķirbis. Iemīļotie ir ķirbju, burkānu, puķkāpostu un saldo kartupeļu biezeņi. Var izmantot arī parasto kartupeli, bet šis ir Jurģa iemīļotais biezenis. Ķirbi pārsvarā lietojam visos biezenīšos.

Ir saprotams, ka jaunās mammas dzīve ienes daudzus pārbaudījumus, iespējams, iepazīsti sevi no citas puses, tāpēc vēlos jautāt – ko tu novēli jaunajām mammām?

Uztvert visu pēc iespējas mierīgāk! Nemēģināt visu izdarīt uzreiz. Atļaut sev atpūsties. Atļaut ik pa laikam izrauties no mājas un atļaut kādam par tevi parūpēties. Neviens nekur nepaliks. Rūpes par sevi ir ļoti svarīgas!

 

20191208_Annijas_ģimene_-_ar_cepurēm_(1)-1.jpgInterviju sagatavojusi RITO mārketinga daļa.

Ieraksts publicēts: 19.12.2019, 14:21
Doties atpakaļ
Iesakām izlasīt!
Ineses Dāvidsones grāmata "151 garšīgas dzīves recepte"
Ineses Dāvidsones grāmata "151 garšīgas dzīves recepte"

Grāmata "151 garšīgas dzīves recepte" ir augu valsts ēdienu pavārgrāmata. To ir sarakstījusi Inese Dāvidsone -  autore, vēdiskā astroloģe, hennas māksliniece un četru bērnu mamma. Autore ar dziļu ieinteresētību ir apguvusi augu...

Ieraksts publicēts: 19.12.19
Kā izvēlēties īsto glāzi?
Kā izvēlēties īsto glāzi?

Ir viegli apmaldīties glāžu pasaulē, ja nezini, kam pievērst uzmanību. Ja meklē glāzes sev vai dāvanai, rodi rakstā atbildes uz populārākajiem jautājumiem, ko mēdz uzdot arī pircēji. Atbildes sagatavojusi SIA ARKOLAT trauku kategorijas vadī...

Ieraksts publicēts: 15.11.19
LUMINARC Smart Cuisine cepamtrauki - izcili gatavošanai!
LUMINARC Smart Cuisine cepamtrauki - izcili gatavošanai!

LUMINARC ir apakšzīmols ARC International grupai, kas ir pasaules līderis trauku jomā. Piedāvājumā ietilpst mūsdienīgi ikdienas trauki un plašs glāžu klāsts. Stikla speciālā apstrāde (rūdīšana), un stingrā kvalitātes kontrol...

Ieraksts publicēts: 07.11.19
Kā pareizi izvēlēties nazi?
Kā pareizi izvēlēties nazi?

Iedomājies situāciju! Tu dodies uz veikalu, lai iegādātos nazi, bet nezini, kāds nazis Tev ir nepieciešams, vien zini, ka mājās nevari atgriezties bez naža, jo sieru jau negriezīsi ar pirkstu, vai ne?   Tu ieej veikalā, pieej pie nažu s...

Ieraksts publicēts: 24.10.19
Iepazīsti TRAMONTINA kopā ar Kasparu Virsnīti
Iepazīsti TRAMONTINA kopā ar Kasparu Virsnīti

TRAMONTINA ir dažādu virtuves piederumu ražotājs no Brazīlijas. Cieņa pret klientu izvēles daudzveidību ir galvenais TRAMONTINA zīmola lepnums. Zīmolu raksturo atbildība pret vidi, izejmateriālu otrreizēja pārstrāde un 100% ražošanas kontrole,...

Ieraksts publicēts: 06.06.19
Jaunums - Somijas zīmols Heirol!
Jaunums - Somijas zīmols Heirol!

HEIROL piedāvā: pannas un katlus, nažus, piparus un sāls malējus, galda piederumus un cepamtraukus. Viss nepieciešamais ēdiena sagatavošanai un pagatavošanai! HEIROL ir somu ģimenes uzņēmums, kas dibināts 1991. gadā. Uzņēmuma g...

Ieraksts publicēts: 22.03.19
Griez un gatavo dārzeņus kopā ar spirāļu veidotāju no Lurch!
Griez un gatavo dārzeņus kopā ar spirāļu veidotāju no Lurch!

Glīti un rūpīgi sagrieztus dārzeņus var pasniegt arī mājās, ne tikai restorānā – pārsteidz ģimeni un draugus ar dārzeņu ēdieniem spirāļu formā! Lurch spirāļu veidotājs lieliski iederēsies virtuvē, kuras saimniece mīl gatavot un eksperimentēt,...

Ieraksts publicēts: 30.08.18
Karlīna Latsone testē CENTRAL PARK pudeli!
Karlīna Latsone testē CENTRAL PARK pudeli!

Jaunā ūdens pudele CENTRAL PARK piedzīvojusi kārtīgu pārbaudījumu, dodoties līdzi vienmēr smaidīgajai Karlīnai Latsonei. Kur? Tur, kur nemaz nav tik silts - aiz polārā loka! Vai pudele spēja noturēt siltumu un vai nepievīla skaudrajos laika apstākļos...

Ieraksts publicēts: 14.08.18

{{ product.product_name }}

{{ key }} {{ variable }}
{{ value }}

Pieejamība

{{ store.address }}

Papildus trauku mazgāšana - {{ product.wash_price | priceFilter }} EUR

{{ price }} EUR ({{ product.discount_amount }} {{ product.discount_type == 'percent' ? '%' : 'EUR' }} atlaide)

{{ priceDiscount }} EUR

Nomas cena