Neparastas receptes aukstām rudens dienām

Neparastas receptes aukstām rudens dienām


Rudenim iestājoties sākam gatavot vairāk siltus un sātīgus ēdienus. Jauna sezona nozīmē, ka produkti, ko izmantojam mainās. Saldie āboli deserti, aromātiskie ceptie ķirbji un citi rudens labumi nonāk uz mūsu šķīvjiem. Šoreiz piedāvājam nedaudz izaicinošākas un eksotiskākas receptes, kuras izmēģināt aukstajās rudens dienās.

tomāti ar olu v2.jpg

CEPTI TOMĀTI UN OLAS AR SPINĀTIEM

Sastāvdaļas:

  • Spināti – 2 saujas
  • Konservēti tomāti – 200 g
  • Čili pārslas – 1 ēdamkarote
  • Olas – 2 gb
  • Maurloki

Pagatavošana:

  • Ievieto spinātus caurdurī un applaucē lapas ar verdošu ūdeni. Notecina ūdeni, sadala divās daļās un ievieto 2 cepamtraukos.
  • Ievieto tomātus bļodiņā un viegli saspaida. Pievieno čili pārslas un samaisa. Sadala divās daļās un iepilda 2 cepamtraukos.
  • Uzsilda krāsni līdz 200°C. Katra cepamtrauka pildījuma vidū izveido bedrīt un ieliek jēlu olu. Cepamtraukus ievieto cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes. Izdekorē ar svaigi sagrieztiem maurlokiem.

marokas tagine v3.jpg

MAROKAS DĀRZEŅU TAGINE

Sastāvdaļas:

  • Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
  • Baltais sīpols – 1 gb
  • Saldie kartupeļi – 2 gb
  • Ķirbis – 500 g
  • Maltas ķimenes – 2 tējkarotes
  • Malts koriandrs – 2 tējkarotes
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Malts kanēlis – 1 tējkarote
  • Sarkanais čili pipars – 1 gb
  • Kaltēta piparmētra – 1 ēdamkarote
  • Sāls – 1 tējkarote
  • Melnie pipari – 1/2 tējkarote
  • Tomāti – 400 g
  • Dārzeņu buljons – 400 ml
  • Turku zirņi – 400 g
  • Konservēts citrons – 1 gb
  • Žāvētas plūmes – 100 g
  • Piparmētra – 1 sauja
  • Kokosriekstu jogurts – 4 ēdamkarotes
  • Sezama sēklas – 2 tējkarotes

Pagatavošana:

  • Uzsilda krāsni līdz 160°C, sagriež ķirbi ceturtdaļās, apber ar sāli, pipariem un aplej ar olīveļļu. Cep krāsnī 40 minūtes līdz paliek mīksts. Kad ķirbis gatavs, izņem no krāsns, atstāj atdzist un noņem mizu. Smalki sagriež sarkano čili un izņem sēklas, sagriež tomātus kubiciņos.
  • Liela izmēra pannā, kas paredzēta gatavošanai cepeškrāsnī, ielej olīveļļu un pievieno sagrieztu sīpolu, mazos kubiciņos sagrieztus saldos kartupeļus, ķimenes, koriandru un sasmalcinātu kanēli. Pievieno sarkano čili piparu, kaltētu piparmētru un uz plīts virsmas cep uz vidējas uguns 5-10 minūtes. Apkaisa ar sāli un pipariem, pievieno tomātus un dārzeņu buljonu. Uzliek vāku uz pannas un ievieto krāsnī uz 45 minūtēm.
  • Pēc 45 minūtēm izņem no krāsns un pievieno turku zirņus, konservētu citronu, žāvētas plūmes un ķirbi. Ievieto atpakaļ krāsnī uz 5 minūtēm. Kad gatavs, pārkaisa ar svaigu piparmētru, koriandru sezama sēklām un pievieno kokosriekstu jogurtu.

korejas gaļas bumbas v1.jpg

KOREJIEŠU ČILI UN SEZAMA GAĻAS BUMBIŅAS AR TVAICĒTIEM RĪSIEM UN ĶĪNAS SALĀTIEM

Sastāvdaļas:

  • Desa – 400 g
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Ingvers – 1 gabaliņš īkšķa lielumā
  • Koriandrs – 1 buntīte
  • Čili pasta – 1 ēdamkarote
  • Sojas mērce – 4 ēdamkarotes
  • Medus – 2 ēdamkarotes
  • Laims – 1
  • Sezama sēklas – 2 ēdamkarotes
  • Ķīnas salāti

Pagatavošana:

  • Izņem desu no apvalka un ievieto bļodiņā. Pievieno sasmalcinātu ķiploku, sasmalcinātu ingveru, čili pastu un sasmalcinātus koriandra kātus. Samaisa ar rokām un izveido 16 bumbiņas.
  • Uz pannas apcep bumbiņas 5 minūtes līdz zeltaini brūnas. Pievieno sojas mērci, medu un laima sulu, lai izveidotu mērci. Cep gaļas bumbiņas 10 minūtes līdz pilnībā izceptas un mērce gandrīz nav palikusi pannā.
  • Apkaisa bumbiņas ar sezama sēklām un pasniedz ar sagrieztiem Ķīnas kāpostiem, vārītiem rīsiem un izdekorē ar koriandra lapām.

ābolu tartes v1.jpg

ĀBOLU TARTES

Sastāvdaļas:

Mīklai

  • Milti – 300 g
  • Sviests – 120 g (vai 95ml olīveļļa)
  • Cukurs – 100 g
  • Cepamais pulveris – 1/2 tējkarote
  • Sāls – 1 šķipsniņa
  • Ola – 1 gb

Pildījumam

  • Āboli – 3 gb
  • Cukurs – 60g
  • Svaiga citrona sula – 1/2
  • Malts kanēlis – 1 šķipsniņa

Pagatavošana:

  • Pildījuma sagatavošana – ābolus nomizo, izņem serdes un sēklas, un sarīvē. Ievieto pannā, pievieno cukuru, citrona sulu un šķipsniņu kanēļa. Cep aptuveni 20 minūtes uz vidēji zemas uguns. Atstāj atdzist.
  • Mīklas sagatavošana – bļodiņā sajauc cukuru ar olu un pievienot aukstu, mazos gabaliņos sagrieztu sviestu. Pieber 250 g miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un visu samaisa. Turpinot maisīt, pievieno atlikušos 50 g miltus. Kad viendabīga masa izveidota, mīca ar rokām līdz masa kļūs mīksta.
  • Izrullē mīklu 4 mm biezumā un izgriež cepamformiņas pamatnei aplīšus aptuveni 12 cm diametrā. Ieklāj formiņā un nogriež lieko mīklu. Piepilda formiņu ar pildījuma. Apsedz ar mīklas kārtu un izveido trīs perpendikulārs griezumus ar nazi.
  • Uzsilda krāsni līdz 180°C un cep 20-25 minūtes. Kad gatavs atstāj atdzist un apkaisa ar pūdercukuru.

Ieraksts publicēts: 22.09.2021, 18:02
Doties atpakaļ
Iesakām izlasīt!
Dāvanu kartes
Dāvanu kartes

Dāvanu karte nav bezpersoniska lieta, tā ir vēl rūpīgāk pārdomāta dāvana kā jebkura cita, jo tieši dāvanu karte ir lieliska iespēja sagādāt mīļajiem visvairāk prieka, jo tā sniedz iespēju iegādāties sev visnepieciešamāko un viskārotāko lietu!Dāvanu k...

Ieraksts publicēts: 24.11.23
COLE AND MASON sāls un piparu dzirnaviņu ceļvedis
COLE AND MASON sāls un piparu dzirnaviņu ceļvedis

COLE AND MASON aizsācies kā ģimenes bizness tālajā 1919.gadā Londonā, COLE AND MASON stāsts veiksmīgi turpinās arī mūsdienās. Pateicoties dizaina elegancei, tehnoloģiju inovācijām un augstās kvalitātes materiāliem, COLE AND MASON jo...

Ieraksts publicēts: 08.06.23

{{ product.product_name }}

{{ key }} {{ variable }}
{{ value }}

Pieejamība

{{ store.address }}

Papildus trauku mazgāšana - {{ product.wash_price | priceFilter }} EUR

{{ price }} EUR ({{ product.discount_amount }} {{ product.discount_type == 'percent' ? '%' : 'EUR' }} atlaide)

{{ priceDiscount }} EUR

Nomas cena