7 receptes Lieldienu svētku galdam

7 receptes Lieldienu svētku galdam

Lieldienas jau tepat aiz stūra, tas nozīmē, ka laiks domāt, kādus ēdienus pasniegt svētkos. Gatavo klasiskos Lieldienu ēdienus vai nododies jauniem kulinārajiem piedzīvojumiem! Piedāvājam dažādas receptes svētku galdam, ar kurām vari iepriecināt mājiniekus.

 

Pilditas.olas.gvak.NEW.NEW.jpg

PILDĪTAS OLAS AR GVAKAMOLE UN BEKONU

Sastāvdaļas:

  • Vārītas olas – 6
  • Avokado – 1
  • Bekons – 2 ēdamkarotes
  • Jalapeno pipari – 1
  • Sarkanie sīpoli – 1
  • Tomāti – 2
  • Laima sula – 1 ēdamkarote
  • Koriandrs – 1 ēdamkarote
  • Sāls un pipari
  • Kajennas pipari
  • Čilli pulveris

Pagatavošana:

  • Izvāra olas, sasmalcina avokado, smalki sagriež jalapeno piparu un sarkano sīpolu, kubiciņos sagriež tomātus. Izcep bekonu un sagriež mazos gabaliņos.
  • Nomizo vārītās olas, pārgriež uz pusēm un ar tējkaroti izņem olas dzeltenumu. Bļodiņā samaļ izņemto olas dzeltenumu līdz krēmīgs. Pievieno klāt avokado, bekonu, jalapeno, sīpolu, tomātus, laima sulu, koriandru un maisa līdz krēmīgai masai. Pieber sāli, piparus un kajennas piparus pēc garšas.
  • Piepilda olas ar sagatavoto maisījumu. Apkaisa ar čilli pulveri un bekona gabaliņiem.

Skotu olas.new.new.jpg

OLAS SKOTU GAUMĒ

Sastāvdaļas:

  • Olas – 4
  • Desa – 400g
  • Maizes drupačas – 80g
  • Rozmarīns – 1 zariņš
  • Salvijas lapas – 4
  • Muskatrieksts
  • Vusteršīras mērce
  • Sāls un pipari
  • Eļļa

Pagatavošana:

  • Izvāra olas un nomizo. Bļodiņā sadrupina desu un pievieno sasmalcinātas salvijas lapas, rozmarīnu, muskatriekstu, Vusteršīras mērci, sāli un piparus. Samaisa līdz viendabīgai masai.
  • Vienlīdzīgi izklāj ceturtdaļu no izveidotās masas uz cepampapīra. Vidū novieto olu un pārklāj ar masu no visām pusēm, atkārto ar pārējām olām. Apkaisa ar maizes drupačām un cep verdošā eļļā. Izņem no eļļas un nosusina.

sacepums.new.new.jpg

KARTUPEĻU SACEPUMS AR PARMEZĀNA SIERU UN ZAĻUMIEM

Sastāvdaļas:

  • Eļļa – 1 ēdamkarote
  • Sīpoli, liela izmēra – 1
  • Burkāni, vidēja izmēra – 2 līdz 3
  • Maltā jēra gaļa – 500g
  • Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes
  • Vusteršīras mērce
  • Liellopa buljons – 500ml
  • Kartupeļi – 900g
  • Sviests – 85g
  • Piens – 3 ēdamkarotes
  • Kaltētas maizes drupačas – 3 ēdamkarotes
  • Parmezāna siers – 60g
  • Svaigi pētersīļi – 1 ēdamkarote

Pagatavošana:

  • Sagriež sīpolu un burkānus. Uzkarsē eļļu seklā cepeamtraukā un apcep līdz mīksti. Palielina karstumu, pievieno jēra gaļu un apbrūnina, noņemot ar karotīti liekos taukus.
  • Pievieno klāt tomātu pastu un nedaudz Vusteršīras mērci. Cep pāris minūtes. Pielej buljonu, atstāj uz lēnas uguns līdz sāk vārīties, uzliek vāku un cep 20 minūtes. Noņem vāku un cep vēl 20 minūtes.
  • Uzsilda krāsni līdz 180°C. Sagriež kartupeļus lielos gabaliņos un vāra 10-15 minūtes, līdz paliek mīksti. Nolej ūdeni un stampā ar sviestu un pienu. Ar karotīti pārklāj cepamtrauka saturu ar izveidoto masu, izlīdzina un apber ar maizes drupačām, pētersīļiem un sieru. Ievieto krāsnī un cep 20-25 minūtes līdz virsējā kārta maina krāsu un gar malām sāk veidoties burbuļi. Izņem ārā un atstāj atdzist 5 minūtes.

spargelu.salati.new.new.jpg

SPARĢEĻU SALĀTI

Sastāvdaļas:

  • Sparģeļi – 1 pušķītis
  • Kabači – 1
  • Redīsi – 2
  • Spināti – 2 saujas
  • Kazas siers – 30g
  • Citrons – 1/2
  • Olīveļļa – 1 ēdamkarote
  • Sāls un pipari

Pagatavošana:

  • Nogriež galus sparģeļiem, plānās strēmelēs sagriež kabaci un blanšē tos verdošā ūdenī 3 līdz 4 minūtes. Pārvieto no verdoša uz aukstu ūdeni, lai apturētu vārīšanu.
  • Bļodiņā izkārto spinātus, plāni sagrieztus redīsus un sadrupinātu kazas sieru, pievieno klāt sparģeļus un kabaci.
  • Mērcītei mazā trauciņā sajauc citronu sulu, sasmalcinātu citrona miziņu un olīveļļu, pārlej pāri salātiem un samaisa. Pieber klāt sāli un piparus pēc garšas.

lieldienuknew.new.new.jpg

LIELDIENU RAUGA KĒKSS

Recepti iesaka konditore Airita Jurcika (@ikstite)

Sastāvdaļas:

  • Milti – 250g
  • Olas – 4
  • Piens – 70ml
  • Cukurs – 30g
  • Sausais raugs – 10g
  • Sāls – 5g
  • Sviests – 120g
  • Vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote
  • Aprikozes – 20g
  • Marmelāde – 30g
  • Žāvētas dzērvenes – 20g
  • Marcipāns – 30g
  • Grauzdēti rieksti – 20g

Glazūrai

  • Mandeles – 50g
  • Šokolāde – 200g
  • Saldais krējums – 100g

Pagatavošana:

  • Uzsilda pienu līdz 30°C. Pieber raugu un cukuru. Samaisa. Pievieno 50g miltus. Atstāj uz 30 minūtēm raudzēties.
  • Tad iemaisa olas, žāvētos augļus un riekstus. Pievieno atlikušos miltus un mīkstu sviestu. Smīca mīklu. Liek kēksu formā un radzē 30 minūtes (To var darīt iepriekš ieslēgtā cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 40°C un tad tiek izslēgta). Kad atdzisis, sakarsē krāsni līdz 180°C un liek cepties aptuveni 20 minūtes.
  • Uzkarsē saldo krējumu. Iemaisa šokolādi un pārlej atdzisušam kēksam. Rotā ar grauzdētām mandelēm.

Mazie.vainagi.new.jpg

MAZIE LIELDIENU OLU VAINAGI

Sastāvdaļas:

  • Milti – 250g
  • Aktīvais sausais raugs – 1 tējkarote
  • Piens – 125ml
  • Olas – 1
  • Sviests – 30g
  • Cukurs – 30g
  • Sāls – 1 šķipsna
  • Rums (pēc izvēles) – 1 tējkarote
  • Vārītas olas – 4
  • Olu dzeltenumi – 1
  • Piens – 20ml

Pagatavošana:

  • Bļodiņā samaisa raugu, cukuru un siltu pienu, noliek malā uz 20 minūtēm. Pievieno miltus, olu, sviestu un rumu (pēc izvēles), mīca līdz gludai mīklai. Noliek malā uz 30 minūtēm.
  • Uzsilda krāsni līdz 170°C. Vēlreiz izmīca mīklu un izrullē kvadrātā. Nogriež 12 vienādas strēmeles. No 3 strēmelēm izveido pīnes. Ievieto izveidoto vainagu cepamformā un noliek malā uz 30 minūtēm.
  • Bļodiņā samaisa olas dzeltenumu ar 20ml piena un pārklāj vainagus. Ievieto krāsnī un cep 20 minūtes līdz zeltaini brūns. Izņem no krāsns un atstāj atdzist. Izdekorē ar vārītu olu vainaga caurumā.

Lieldienu.kuka.new.jpg

LIELDIENU KŪKA AR RĪVĒTIEM BURKĀNIEM

Sastāvdaļas:

  • Burkāni – 375g
  • Olas – 6
  • Cukurs – 180g
  • Milti – 600g
  • Cepamais pulveris – 1 iepakojums
  • Saulespuķu eļļa – 190ml
  • Olu baltumi – 2
  • Pistācijas – 40g
  • Saldais krējums – 360ml
  • Maskarpone siers – 180g
  • Cukurs – 3 tējkarotes
  • Vaniļas pāksts – 1

Pagatavošana:

  • Bļodiņā samaisa olas, cukuru un saulespuķu eļļu. Nomizo un smalki sarīvē burkānus. Atsevišķā bļodiņā samaisa miltus ar cepamo pulveri un izsijā virs olas-cukura maisījuma. Samaisa visu gludā mīklā un pievieno burkānus. Sakuļ olu baltumus līdz stingri un iemaisa masā.
  • Uzsilda krāsni (ar karstuma padevi no augšas un apakšas) līdz 170°C. Ieeļļo cepamformu, iepilda mīklu, izlīdzina, ievieto krāsnī un cep aptuveni 60 minūtes. Izmantojot irbulīti pārbauda vai kūka gatava, ja irbulis paliek sauss, kūka ir gatava. Izņem kūku no cepamformas un ļauj pilnībā atdzist.
  • Krēmam, atgriež vaļā vaniļas pāksti, izkasa to un sajauc bļodiņā ar maskaropne sieru. Atsevišķā bļodiņā sakuļ saldo krējumu līdz stingrs un pamazām pievieno cukuru. Sajauc kopā maskarpones sieru un vaniļās pāksts sajaukumu ar tikko sakulto saldo krējumu. Atstāj uz stundu atdzist ledusskapī.
  • Sagriež atdzesēto kūkas pamatni trīs vienādās kārtās. Novieto apakšējo kārtu uz kūku šķīvja un pārklāj ar trešdaļu krēma. Pa virsu novieto nākamo kārtu un pārklāj ar krēmu. Novieto virsējo kārtu, pārklāj ar krēmu un izrotā ar sasmalcinātām pistācijām.

Ieraksts publicēts: 29.03.2021, 11:21
Doties atpakaļ
Iesakām izlasīt!
Idejas pavasarīgam galda noformējumam
Idejas pavasarīgam galda noformējumam

Pavasaris ir klāt! Sadarbībā ar interjera dizaineri Aiju Stēgu piedāvājam idejas kā skaisti un eleganti uzklāt pavasarīgu galda klājumu, kas atbilst šī brīža tendencēm.   Viena no izteiktākajām tendencēm interjerā 2021.  gadā ir da...

Ieraksts publicēts: 09.04.21
Idejas Lieldienu galda noformējumam
Idejas Lieldienu galda noformējumam

Jau pavisam drīz katrs savās mājās svinēsim Lieldienas, tāpēc laiks domāt arī par skaistu galda noformējumu! Radīt īsto svētku noskaņu gan sev, gan mājiniekiem mums palīdzēs interjera dizainere Aija Stēga.   Katru gadu galda klājuma tendences...

Ieraksts publicēts: 23.03.21

{{ product.product_name }}

{{ key }} {{ variable }}
{{ value }}

Pieejamība

{{ store.address }}

Papildus trauku mazgāšana - {{ product.wash_price | priceFilter }} EUR

{{ price }} EUR ({{ product.discount_amount }} {{ product.discount_type == 'percent' ? '%' : 'EUR' }} atlaide)

{{ priceDiscount }} EUR

Nomas cena