Receptes, kuras izmēģināt Līgo svētkos

Receptes, kuras izmēģināt Līgo svētkos

Līgo svētki nav iedomājami bez pašu veidotiem vainagiem ar svaigi plūktiem ziediem visdažādākajās krāsās. Gluži kā vainagi, svētku galds nav iedomājams bez pašu gatavotiem ēdieniem ar svaigām un krāsainām sastāvdaļām. Piedāvājam orģinālas un sezonālas receptes, kuras izmēģināt Līgo svētkos.

 

salāti v2.jpg

TURKU ZIRŅU UN FETAS SIERA SALĀTI

Sastāvdaļas:

  • Kabači – 2
  • Saldā paprika – 2
  • Sarkanais čili – 1
  • Ķiploka daiviņa – 1
  • Citrons – 1
  • Olīveļļa – 1 ēdamkarote
  • Konservēti turku zirņi – 400g
  • Fetas siers, sagriezts kubiciņos – 150g
  • Dilles, sasmalcinātas – 2 ēdamkarotes
  • Pētersīļi, sasmalcināti – 1 ēdamkarote
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  • Sagriež kabačus un papriku garās strēmelēs, aplej ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem. Cep dārzeņus uz grila vai grilpannā līdz mīksti un atstāj atdzist.
  • Smalki sagriež sarkano čili un bļodiņā samaisa ar sarīvētu citrona miziņu un sulu, sasmalcinātu ķiploku un olīveļļu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  • Kad dārzeņi pietiekami atdzisuši, sagriež tos šķēlēs un bļodiņā aplej ar izveidoto mērci. Notecina un nomazgā turku zirņus un pievieno dārzeņiem kopā ar fetas sieru un sasmalcinātām dillēm un pētersīļiem.

iesmi v2.jpg

RAIBIE IESMI

Sastāvdaļas:

  • Cūkgaļa – 300g
  • Vistas krūtiņa – 300g
  • Kabacis – 1
  • Sarkanā paprika – 1
  • Dzeltenā paprika – 1
  • Citronu sula – 1
  • Rozmarīns – 1 zariņš
  • Olīveļļa pēc garšas
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  • Sagriež cūkgaļu un vistu kubiciņos. Sagriež papriku kvadrātos un kabaci šķēlēs. Dur uz iesmiem pārmaiņus gaļu un dārzeņus.
  • Ielej bļodiņā olīveļļu un pievieno klāt citrona sulu, rozmarīnu, sāli un piparus. Pārlej iesmus ar izveidoto marinādi un noliek malā uz 30 minūtēm.
  • Cep uz grila, regulāri apgrozot iesmus, un apsmidzinot ar izveidoto marinādi. Kad pabeigts cept, apber ar sāli un pipariem.

kečups v1.jpg

DŪMAINAIS TOMĀTU KEČUPS

Sastāvdaļas:

  • Sagriezti tomāti – 1 glāze
  • Brūnais cukurs – 1 tējkarote
  • Ābolu sidra etiķis – 1 tējkarote
  • Sāls – 1.5 tējkarote
  • Kūpinātas paprikas pulveris
  • Vusteršīras mērce – 1 tējkarote

Pagatavošana:

  • Ievieto visas sastāvdaļas mērces katliņā un vāra 10 minūtes. Samazina uz vidēju uguni un vāra vēl 10 minūtes.
  • Kad atdzisis, ielej virtuves kombainā un blendē līdz viendabīgai masai. Atdzesē ledusskapī pirms lietošanas.

mayo v1.jpg

CITRONA UN DIĻĻU MAJONĒZE

Sastāvdaļas:

  • Olīveļļa – 75ml
  • Dārzeņu eļļa – 75ml
  • Olu dzeltenumi – 2
  • Citroni – 2
  • Dilles, sasmalcinātas – 1 buntīte
  • Sāls – 1 šķipsna

Pagatavošana:

  • Bļodiņā kuļ olu dzeltenumus pakāpeniski klāt pievienojot olīveļļu līdz krēmīgai masai. Pielej klāt pārējo eļļu un vēlreiz kuļ līdz biezai masai.
  • Pievieno divu citronu sarīvētu miziņu, puse citrona sulu, sāli un dilles. Samaisa visu kopā. Atdzesē ledusskapī pirms lietošanas.

Strawberry and Rhubarb Tart  4.jpg

RABARBERU UN ZEMEŅU TARTE

Sastāvdaļas:

  • Milti – 250g
  • Sviests – 125g
  • Sāls – 1/2 tējkarote
  • Ūdens, ledusauksts – 2-3 ēdamkarotes
  • Sviests, mīksts – 200g
  • Pūdercukurs – 200g
  • Olas – 3
  • Pašbriestošie milti – 200g
  • Citrons – 1
  • Vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote
  • Rabarberi – 3
  • Zemenes – 10

Pagatavošana:

  • Lielā bļodiņā ieber miltus un sāli, tad pievieno sviestu un mīca līdz sāk veidoties drupačas. Pamazām pievieno aukstu ūdeni un mīca līdz mīkla kļūst gluda un nelīp pie pirkstiem. Ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī uz 30 minūtēm. Izrullē izveidoto mīklu 1-2 cm biezumā un noklāj formiņu no iekšpuses, apgriežot malas.
  • Bļodiņā sajauc mīkstu sviestu ar cukuru un maisa līdz gaisīgs. Pa vienai pievieno olas, nepārtraukti maisot. Pievieno citrona miziņu un vaniļas ekstraktu. Pieber pašbriestošos miltus un maisa ar metāla karoti. Izklāj vienmērīgi izveidoto masu mīklas formiņā. Pārkaisa ar rabarbera un zemeņu gabaliņiem.
  • Uzsilda krāsni līdz 170° C. Pirms cepšanas iespiež masā pārkaisītos rabarberus un zemenes. Cep 45 minūtes līdz maisījums ir stingrs un mīkla zeltaina.

Ieraksts publicēts: 12.06.2023, 14:40
Doties atpakaļ
Iesakām izlasīt!
Dāvanu kartes
Dāvanu kartes

Dāvanu karte nav bezpersoniska lieta, tā ir vēl rūpīgāk pārdomāta dāvana kā jebkura cita, jo tieši dāvanu karte ir lieliska iespēja sagādāt mīļajiem visvairāk prieka, jo tā sniedz iespēju iegādāties sev visnepieciešamāko un viskārotāko lietu!Dāvanu k...

Ieraksts publicēts: 24.11.23
COLE AND MASON sāls un piparu dzirnaviņu ceļvedis
COLE AND MASON sāls un piparu dzirnaviņu ceļvedis

COLE AND MASON aizsācies kā ģimenes bizness tālajā 1919.gadā Londonā, COLE AND MASON stāsts veiksmīgi turpinās arī mūsdienās. Pateicoties dizaina elegancei, tehnoloģiju inovācijām un augstās kvalitātes materiāliem, COLE AND MASON jo...

Ieraksts publicēts: 08.06.23

{{ product.product_name }}

{{ key }} {{ variable }}
{{ value }}

Pieejamība

{{ store.address }}

Papildus trauku mazgāšana - {{ product.wash_price | priceFilter }} EUR

{{ price }} EUR ({{ product.discount_amount }} {{ product.discount_type == 'percent' ? '%' : 'EUR' }} atlaide)

{{ priceDiscount }} EUR

Nomas cena