Receptes, kuras izmēģināt Līgo svētkos

Receptes, kuras izmēģināt Līgo svētkos

Līgo svētki nav iedomājami bez pašu veidotiem vainagiem ar svaigi plūktiem ziediem visdažādākajās krāsās. Gluži kā vainagi, svētku galds nav iedomājams bez pašu gatavotiem ēdieniem ar svaigām un krāsainām sastāvdaļām. Piedāvājam orģinālas un sezonālas receptes, kuras izmēģināt Līgo svētkos.

 

salāti v2.jpg

TURKU ZIRŅU UN FETAS SIERA SALĀTI

Sastāvdaļas:

  • Kabači – 2
  • Saldā paprika – 2
  • Sarkanais čili – 1
  • Ķiploka daiviņa – 1
  • Citrons – 1
  • Olīveļļa – 1 ēdamkarote
  • Konservēti turku zirņi – 400g
  • Fetas siers, sagriezts kubiciņos – 150g
  • Dilles, sasmalcinātas – 2 ēdamkarotes
  • Pētersīļi, sasmalcināti – 1 ēdamkarote
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  • Sagriež kabačus un papriku garās strēmelēs, aplej ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem. Cep dārzeņus uz grila vai grilpannā līdz mīksti un atstāj atdzist.
  • Smalki sagriež sarkano čili un bļodiņā samaisa ar sarīvētu citrona miziņu un sulu, sasmalcinātu ķiploku un olīveļļu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  • Kad dārzeņi pietiekami atdzisuši, sagriež tos šķēlēs un bļodiņā aplej ar izveidoto mērci. Notecina un nomazgā turku zirņus un pievieno dārzeņiem kopā ar fetas sieru un sasmalcinātām dillēm un pētersīļiem.

iesmi v2.jpg

RAIBIE IESMI

Sastāvdaļas:

  • Cūkgaļa – 300g
  • Vistas krūtiņa – 300g
  • Kabacis – 1
  • Sarkanā paprika – 1
  • Dzeltenā paprika – 1
  • Citronu sula – 1
  • Rozmarīns – 1 zariņš
  • Olīveļļa pēc garšas
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  • Sagriež cūkgaļu un vistu kubiciņos. Sagriež papriku kvadrātos un kabaci šķēlēs. Dur uz iesmiem pārmaiņus gaļu un dārzeņus.
  • Ielej bļodiņā olīveļļu un pievieno klāt citrona sulu, rozmarīnu, sāli un piparus. Pārlej iesmus ar izveidoto marinādi un noliek malā uz 30 minūtēm.
  • Cep uz grila, regulāri apgrozot iesmus, un apsmidzinot ar izveidoto marinādi. Kad pabeigts cept, apber ar sāli un pipariem.

kečups v1.jpg

DŪMAINAIS TOMĀTU KEČUPS

Sastāvdaļas:

  • Sagriezti tomāti – 1 glāze
  • Brūnais cukurs – 1 tējkarote
  • Ābolu sidra etiķis – 1 tējkarote
  • Sāls – 1.5 tējkarote
  • Kūpinātas paprikas pulveris
  • Vusteršīras mērce – 1 tējkarote

Pagatavošana:

  • Ievieto visas sastāvdaļas mērces katliņā un vāra 10 minūtes. Samazina uz vidēju uguni un vāra vēl 10 minūtes.
  • Kad atdzisis, ielej virtuves kombainā un blendē līdz viendabīgai masai. Atdzesē ledusskapī pirms lietošanas.

mayo v1.jpg

CITRONA UN DIĻĻU MAJONĒZE

Sastāvdaļas:

  • Olīveļļa – 75ml
  • Dārzeņu eļļa – 75ml
  • Olu dzeltenumi – 2
  • Citroni – 2
  • Dilles, sasmalcinātas – 1 buntīte
  • Sāls – 1 šķipsna

Pagatavošana:

  • Bļodiņā kuļ olu dzeltenumus pakāpeniski klāt pievienojot olīveļļu līdz krēmīgai masai. Pielej klāt pārējo eļļu un vēlreiz kuļ līdz biezai masai.
  • Pievieno divu citronu sarīvētu miziņu, puse citrona sulu, sāli un dilles. Samaisa visu kopā. Atdzesē ledusskapī pirms lietošanas.

Strawberry and Rhubarb Tart  4.jpg

RABARBERU UN ZEMEŅU TARTE

Sastāvdaļas:

  • Milti – 250g
  • Sviests – 125g
  • Sāls – 1/2 tējkarote
  • Ūdens, ledusauksts – 2-3 ēdamkarotes
  • Sviests, mīksts – 200g
  • Pūdercukurs – 200g
  • Olas – 3
  • Pašbriestošie milti – 200g
  • Citrons – 1
  • Vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote
  • Rabarberi – 3
  • Zemenes – 10

Pagatavošana:

  • Lielā bļodiņā ieber miltus un sāli, tad pievieno sviestu un mīca līdz sāk veidoties drupačas. Pamazām pievieno aukstu ūdeni un mīca līdz mīkla kļūst gluda un nelīp pie pirkstiem. Ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī uz 30 minūtēm. Izrullē izveidoto mīklu 1-2 cm biezumā un noklāj formiņu no iekšpuses, apgriežot malas.
  • Bļodiņā sajauc mīkstu sviestu ar cukuru un maisa līdz gaisīgs. Pa vienai pievieno olas, nepārtraukti maisot. Pievieno citrona miziņu un vaniļas ekstraktu. Pieber pašbriestošos miltus un maisa ar metāla karoti. Izklāj vienmērīgi izveidoto masu mīklas formiņā. Pārkaisa ar rabarbera un zemeņu gabaliņiem.
  • Uzsilda krāsni līdz 170° C. Pirms cepšanas iespiež masā pārkaisītos rabarberus un zemenes. Cep 45 minūtes līdz maisījums ir stingrs un mīkla zeltaina.

Ieraksts publicēts: 12.06.2023, 13:40
Doties atpakaļ
Iesakām izlasīt!
Padomi mājas aromāta izvēlei
Padomi mājas aromāta izvēlei

KĀ IZVĒLĒTIES MĀJAS SMARŽU? Darbā pavadām lielāko daļu dienas, tāpēc, atgriežoties mājās, atpūtas un drošības oāzē, vēlamies, lai mūs ieskauj omulīga un smaržīga vide. Cilvēkiem patīk pavadīt laiku mājās, kuras smaržo pēc tīrības, svaigi pagatavota...

Ieraksts publicēts: 21.07.22
Veic pirmo soli, lai dzīvotu zaļāk!
Veic pirmo soli, lai dzīvotu zaļāk!

Mums katram ir iespēja sniegt savu ieguldījumu planētas ilgtspējībai. Mūsu preču izvēle savām ikdienas vajadzībām atstāj ietekmi uz mūsu ekosistēmu. Veic pirmo soli dabai draudzīgai planētai un izvēlies ilgtspējīgas preces. Samazināt ekoloģiskās pēda...

Ieraksts publicēts: 08.06.21
Termoss, termopudele vai termokrūze - kā izvēlēties piemērotāko? Otrā daļa
Termoss, termopudele vai termokrūze - kā izvēlēties piemērotāko? Otrā daļa

Zeme apsegta biezā sniega kārtā un sals virmo gaisā – ziema turpinās! Ja dodamies dabā baudīt lieliskos skatus, jāpaņem līdzi termoss ar siltu dzērienu, bet ja ir nepieciešams jauns, tad var rasties jautājums - kā lai izvēlas piemērotāko? Pirms lasi...

Ieraksts publicēts: 11.02.21
Termoss, termopudele vai termokrūze - kā izvēlēties piemērotāko? Pirmā daļa
Termoss, termopudele vai termokrūze - kā izvēlēties piemērotāko? Pirmā daļa

Koki ietērpti sniega kreklā, zeme apsegta ar baltu kārtu un sals virmo gaisā - daba devusi iespēju izbaudīt lieliskus skatus! Mežs, jūrmala, parks, kalns – lai arī kur mēs dotos izbaudīt ziemas priekus, nepieciešams parūpēties, lai nepaliek auksti....

Ieraksts publicēts: 11.02.21

{{ product.product_name }}

{{ key }} {{ variable }}
{{ value }}

Pieejamība

{{ store.address }}

Papildus trauku mazgāšana - {{ product.wash_price | priceFilter }} EUR

{{ price }} EUR ({{ product.discount_amount }} {{ product.discount_type == 'percent' ? '%' : 'EUR' }} atlaide)

{{ priceDiscount }} EUR

Nomas cena