Gardas pastas receptes iesaka jaunākais kulinārijas blogeris Rojs (@pipars.lv)

Gardas pastas receptes iesaka jaunākais kulinārijas blogeris Rojs (@pipars.lv)

"Ja man kāds pajautātu kādas trīs lietas es ņemtu sev līdz uz neapdzīvotas salas, tie noteikti būtu makaroni, laba olīveļļa un ķiploki"

 

Ar šādu teikumu, savā mājaslapas rakstā “Kā es gatavoju svaigo pastu” , iesāk jaunākais kulinārijas blogeris Rojs (@pipars.lv). Rojs izmēģināja RITO veikalos pieejamo zīmola TESCOMA Delicia makaronu mašīnu un sagatavoja gardas receptes, kuras vari pagatavot mājas apstākļos. Aplūkosim Pipars recepti tuvāk:

1.Pasta ar ķiplokiem un zaļumiem

 
Rojs (@pipars.lv) saka: "​Vai ir kaut-kas vienkāršāks par šo recepti, es nezinu. Ja jau tu esi pats savām rokām pagatavojis svaigu pastu, tad sliktākais, ko var izdarīt, noslīcināt to sarežģītā mērcē. Aizmirsti uz brīdi par sēnēm, garnelēm, sieriem, anšoviem un pārējo. Izbaudi svaigu, tikko pagatavotu pastu! Un nesaki, ka tas ir sarežģīti!"
 

SASTĀVDAĻAS:

pastai:

  • 200g milti
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. laba olīveļļa
  • 2 ēd.k. ūdens
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • pētersīļi
  • laba olīveļļa
  • sāls, pipari

 

PAGATAVOŠANA:

 

1. Gatavo pastu. Miltus sajauc ar sāli, pa vidu izveido bedrīti un tur iesit olas, pievieno eļļu un ūdeni. Vispirms ar dakšu labi samaisa olas, tad pakāpeniski maisa visu kopā ar miltiem. Kārtīgi izmīca mīklu, līdz tā ir gluda. Ja nesanāk, tad var pievienot vēl mazliet aukstu ūdeni - tikai darīt to vajag pa 1 tējkarotei, jo viegli pārspīlēt. Gatavu mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.

2. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem, pastas mašīnu iesmērē ar eļļu. Mīklu vispirms izrullē cik plānu vēlas, tad sagriež to vēlamas formas.  Jau gatavu pastu apvārta miltos un ļauj "atpūsties".

3. Pastu novāra palielā ūdens daudzumā, pievienojot sāli, apm. 3 min. Svaiga pasta satur cieti un ja ūdens būs pamaz, tad pasta vienkārši salips.

4. Ķiplokus sagriež plānās sķēlītēs. Pannā uzkarsē eļļu un apcep ķiplokus līdz tie ir caurspīdīgi. Kad pasta ir praktiski gatava, pannā pielej 8-10 karotes no ūdens, kur vārījās pasta, uzkarsē un pievieno notecinātu un noskalotu pastu. Pievieno pētersīļus, karsē vēl 1 min, kārtīgi maisot.

5. Pasniedz uzreiz. 

 
IMG_9635.jpg

foto:pipars.lv

 

 

2. Zupa ar svaigo pastu, pupiņām un bekonu

Rojs (@pipars.lv) saka: “Šī zupa ļoti piestāv rudens/ziemas sezonai - tā ir tumīga pateicoties svaigai pastai un ļoti ātri gatavojās. Un vēl - šeit var izmantot pastas pārpalikumus. Ļoti ērti! Pikantumam iesaku pievienot čili pastu.”
 
SASTĀVDAĻAS:
 
  • 400g konservētas pupiņas (var būt dažādas)
  • 100g bekons
  • 150g svaigā pasta
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 maziņš sīpols
  • 3 ēd.k. kaltēti dārzeņi (tomāti, burkāni, paprika)
  • 1 timiāna zariņš
  • 1 lauru lapa
  • 2 smaržīgo piparu graudiņi
  • sāls

 

PAGATAVOŠANA:

 

1. Sīpolu un ķiplokus sagriež pēc iespējas mazākos kubiņos. Bekonu sagriež srēmelītēs. Katlā ar biezu apakšu apcep bekonu ar sīpoliem un ķiplokiem. Pievieno 1,5l ūdens, timiāna zariņu, lauru lapu, smaržīgos piparus, pupiņas ar visu šķidrumu, kaltētos dārzeņus un vāra apm. 5 min.

2. Tad pievieno pastu, pēc garšas sāli, vāra vēl 2-3 min. un uguni izslēdz.

3. Pasniedz uzreiz. Ja plānots pasniegt velāk, tad zupu labāk atsildīt un tad pievienot svaigu pastu, jo pasta dos tumīgumu un var salipt. Bet tā tik ātri gatavojās, ka iesaku tā nedarīt.

 
Zupa ar bekonu.jpg foto:pipars.lv
 
 

Ieraksts publicēts: 08.10.2019, 16:18
Doties atpakaļ
Iesakām izlasīt!

{{ product.product_name }}

{{ key }} {{ variable }}
{{ value }}

Pieejamība

{{ store.address }}

Papildus trauku mazgāšana - {{ product.wash_price | priceFilter }} EUR

{{ price }} EUR ({{ product.discount_amount }} {{ product.discount_type == 'percent' ? '%' : 'EUR' }} atlaide)

{{ priceDiscount }} EUR

Nomas cena