Silti un klasiski kokteiļi svētku laikam

Silti un klasiski kokteiļi svētku laikam

Gada nogale un Jaunā gada sākums ir laiks, kad var mājās pagatavot dažādus jaunus kokteiļus un izmēģināt dāvanā saņemto mājas bārmeņa -  kokteiļu pagatavošanas komplektu. Piedāvajām dažādas kokteiļu receptes, kas noderēs svētku laikā. No klasiskiem kokteiļiem līdz siltiem dzērieniem!

Mulled Wine - CopyV2.jpg

KARSTVĪNS

Sastāvdaļas:

  • Vīns – 1 pudele
  • Brūnais cukurs – 60g
  • Kanēļa stanga – 1
  • Apelsīns – 1
  • Kaltēta lauru lapa – 1
  • Zvaigžņu anīss – 1
  • Brendijs – 60ml
  • Sasmalcināts muskatrieksts

Pagatavošana:

  • Sagriež apelsīnu uz pusēm. Ielej vīnu mērces katliņā un pievieno apelsīnu, cukuru, lauru lapu un garšvielas.
  • Mēreni karsē līdz cukurs ir izkusis. Pagaršo, vai ir vēlme vīnu padarīt saldāku un pievieno cukuru pēc garšas.
  • Pārstāj karsēt, iemaisa brendiju un lej caur sietiņu glāzēs. Pasniedz ar apelsīna šķēli un garšvielām.

Mulled Cider - Copy - CopyV2.jpg

KARSTAIS SIDRS

Sastāvdaļas:

  • Sausais sidrs vai svaiga ābolu sula – 2l
  • Āboli – 2
  • Krustnagliņas
  • Kanēļa standziņas – 4 līdz 6
  • Smaržīgie pipari – 5 līdz 6
  • Sasmalcināta apelsīna miziņa – 1
  • Tumšais rums – pēc izvēles

Pagatavošana:

  • Sadur ābolos krustnagliņas. Ievieto visas sastāvdaļas mērces katliņā un karsē 30 minūtes. Pārliecinās, ka nesāk vārīties.
  • Pārlej karstumizturīgā bļodā. Izmantojot kausu ielej glāzēs. Izrotā ar ābola šķēli.

Mulled Red Berry Warmer Mocktail - Copy.jpg

KARSTAIS SARKANO OGU KOKTEILIS

Sastāvdaļas:

  • Saldētas ogas – 500g
  • Cukurs – 250g
  • Ūdens – 500ml
  • Kanēļa standziņas – 2
  • Muskatrieksts – 1/2
  • Krustnagliņas – 6
  • Zvaigžņu anīss – 2 līdz 3
  • Mandarīns – 1

Pagatavošana:

  • Ievieto ogas, garšvielas, mandarīnu un ūdeni lielā katlā. Uzliek vāku un vāra līdz ogas paliek gaišas un ir izdalījušas lielāko daļu savas sulas. Pārliecinās, lai ogas neizjūk, jo tas padarīs dzērienu biezu.
  • Izlej cauri smalkam sietam. Pārlej pudelē un atstāj ledusskapī līdz pasniegšanai.
  • Pirms pasniegšanas, pievieno glāzē 1 daļu izveidotā dzēriena un 4 daļas karsta ūdens.

Negroni.png

NEGRONI

Sastāvdaļas:

  • Džins – 30ml
  • Vermuts – 30ml
  • Campari – 30ml
  • Ledus gabaliņš (50x50mm) – 1
  • Ledus bumbiņas (30mm) – dažas
  • Sasmalcināta apelsīna miziņa

Pagatavošana:

  • Zemajā glāzē ievieto 50x50mm ledus gabaliņu.
  • Kokteiļu maisīšanas glāzē vai kolbā ievieto sastāvdaļas un piepilda ar 30x30mm ledus bumbiņām. Samaisa kārtīgi.
  • Lēnām caur sietiņu pārlej 50x50mm ledus gabaliņam un izrotā ar sasmalcinātu apelsīna miziņu.

Old Fashioned - Copy.jpg

OLD FASHIONED

Sastāvdaļas:

  • Apelsīns – 1
  • Maraschino ķirši – 1
  • Cukura sīrups – 1 tējkarote
  • Rūgtais liķieris – 2 līdz 3 pilieni
  • Ledus gabaliņi
  • Viskijs vai burbons – 50ml
  • Citrons – 1

Pagatavošana:

  • Nomizo vienu lielu un biezu apelsīna mizas gabalu. Ieberzē mizas gabalu viskija glāzes iekšpusi un ievieto glāzē.
  • Pievieno ķirsi, cukura sīrupu un rūgto liķieri, ieber dažus ledus gabaliņus. Pievieno pusi no viskija un maisa aptuveni 10 sekundes. Pievieno vēl ledus gabaliņus un viskiju un vēlreiz samaisa.
  • Ar mizojamo nazi uz rīvētāja lēnām nomizo vienu garu citrona mizu. Apvij ap pirkstu un stingri tur ap pirkstu dažas sekundes, lai palīdzētu izveidot formu. Ievieto glazē un pasniedz.

*Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Ieraksts publicēts: 30.12.2021, 15:53
Doties atpakaļ
Iesakām izlasīt!
Termoss, termopudele vai termokrūze - kā izvēlēties piemērotāko? Pirmā daļa
Termoss, termopudele vai termokrūze - kā izvēlēties piemērotāko? Pirmā daļa

Koki ietērpti sniega kreklā, zeme apsegta ar baltu kārtu un sals virmo gaisā - daba devusi iespēju izbaudīt lieliskus skatus! Mežs, jūrmala, parks, kalns – lai arī kur mēs dotos izbaudīt ziemas priekus, nepieciešams parūpēties, lai nepa...

Ieraksts publicēts: 11.02.21
Mākslas klasika jaunās formās ar Goebel
Mākslas klasika jaunās formās ar Goebel

  Lai izbaudītu un novērtētu augstākās klases mākslu, mēs dodamies uz muzeju vai galeriju. Bet ko darīt, ja mēs vēlamies uzsākt rītu ar nelielu mākslas iedvesmu? Vai arī mēs vēlamies paņemt nedaudz mākslas sev līdzi?   Protams, mēs varam...

Ieraksts publicēts: 26.11.20

{{ product.product_name }}

{{ key }} {{ variable }}
{{ value }}

Pieejamība

{{ store.address }}

Papildus trauku mazgāšana - {{ product.wash_price | priceFilter }} EUR

{{ price }} EUR ({{ product.discount_amount }} {{ product.discount_type == 'percent' ? '%' : 'EUR' }} atlaide)

{{ priceDiscount }} EUR

Nomas cena